Import og salg af kvalitetsvin fra Franken
Danmarks største udvalg af Frankenvine
Weinhaus Kilian Jeg besøgte Michael Kilian første gang i sommeren 2014 i Güntersleben og smagte hans vin. Hans begejstring for sine vine var smittende og hans engagement og viden om faget er stort. Han er en meget stor hjælp, da han hjælper med at lægge lagerplads til og pakker pallerne med vin til os. Som glad nybegynder var det ikke gået uden ham!
Som de fleste andre vinbønder har han arbejde ved siden af sin vinproduktion. Han dyrker ca. 1,5 hektar selv og køber derudover druer fra andre vinbønder. Han har netop købt et brænderi og laver selv brændevin og whisky. Weinhof am Nussbaum Weinhof am Nussbaum er en lille økologisk vingård med tilhørende pensionat, som drives af Linda og og Erhard Hassold. De har dyrket økologisk vin siden 1991 på 3,5 hektar og producerer ca. 20.000 flasker om året. Vingården ligger i den lille by Hüttenheim i det frankiske vinparadis. I byen ligger også den største og mest velbevarede kirkeborg i Franken. Vinstokkene vokser i et intakt økosystem af planter, dyr og jord. Der anvendes ikke ukrudtsbekæmpelsesmidler, ingen kemiske syntetiske pesticider og ingen let opløselige mineralske gødninger. I stedet bruges kompost og grøngødning og f.eks. bekæmpes meldug med bagepulver. En masse tid , kærlighed, erfaring former vinene. Deres motto er ”Vores styrke er vores svaghed for naturlig god vin”. 3 Zeilen 3 Zeilen kalder Christian Ehrlich sin meget lille vinproduktion i Rödelsee. Det hele startede med 3 rækker vinstokke - nu har han 4 ha. Han dyrker økologisk og vinene er spontangærede. Hans lille salgslokale er indrettet i det tidligere lille vaskeri i kælderen, ikke noget stort og prangende, men bare hyggeligt. Og hvordan fandt jeg en så lille vinproducent? Fordi jeg går efter det særlige og aldrig efter noget, jeg ikke kan stå inde for. Weingut Hillabrand Markus Hillabrand bor sammen med sin kone og børn i det ældste hus i Hüttenheim - det er fra 1572, og er byens ældste bygning, når man ser bort fra den meget velbevarede kirkeborg. Familien har dyrket vin siden 1929 som bibeskæftigelse, men Markus er nu fuldtids vinbonde og lever af vinproduktion og 2 gange om året inviterer han ind til heckenwirtchaft, hvor man kan spise et let måltid mad og dertil hans vin. Han har en forholdsvis stor andel parceller med gamle vinstokke, dvs. over 40 år gamle. Det giver vinene en særlig kvalitet og en udtalt mineralitet. Præmieringer af hans vine de seneste år viser, at han arbejder meget seriøst. Hans forkærlighed er til de krydrede sorter, Scheurebe og Müller Thurgau. Weingut Hart Hos Weingut Hart fik jeg en øjenåbner i 2013. Hos Hart smagte jeg første gang de skønne vine fra Franken. Hans Jürgen Hart er en lille vinproducent i Thüngersheim, omtrent 15 kilometer nord for Würzburg. Der dyrkes vin på 8,5 hektar. Vi besøgte vingården første gang i 2013, hvor vores interesse for vin fra Franken blev vakt. Udgangspunktet for Hart er, at kun fra modne, sunde og velsmagende druer kan der laves harmoniske, frugtige og aromatiske vine. Hart producerer mange forskellige gode vine og brændevine. Jeg har valgt at fokusere på det bedste - alle i den karakteristiske Bocksbeutel flaske. Weingut Scheuring I den lille by Margetshöchheim lige nord for Würzburg har Ilonka Scheuring sammen med sine forældre en vingård på 12 hektar. Ilonka er en del af bæredygtighedsbevægelsen ETHOS (se mere nedenfor på denne side). Vingården producerer flere spændende vine - bl.a. en portvinstype og orange vin. Weingut Lange Vingården ligger i Hammelburg, Frankens ældste vinby. Her har der været dyrket vin siden år 777. Ulrike og Thomas Lange købte vingården og markerne af byen i 2011. De har siden omlagt produktionen til økologi, og dyrker vin på 18 hektar, og er dermed den største producent, jeg handler med. De har et meget fin vinbutik i det historiske rådhus på torvet i Hammelburg. Weingut Bunzelt Weingut Bunzelt ligger i Nordheim på Weininsel, som er en ø i floden Main, der er opstået ved menneskets regulering af flodens løb. På øen gror Frankens største sammenhængende vinområde på 750 hektar - et smukt syn. Nina Bunzelt og Alex Huber er siden 2016 3. generation på vingården. De har i alt 9 hektar fordelt på Weininsel og ved Iphofen. De producerer et stort udvalg af vine af høj kvalitet. Weinbau Schinhammer Richard og Christin Schinhammer laver udelukkende økologiske vine på deres lille vingård i den hyggelige landsby Biebergau lidt udenfor Würzburg. De fleste af vinene er fyldige og aromatiske. Weingut Franziska Schömig Franziska har overtaget sin fars 1,6 hektar vinmark på Rimparer Kobersberg. Vinmarken har været dyrket økologisk i mere end 25 år. Alle vinene herfra er spontangærede og enkelte er naturvine. Ægte vinhåndværk der giver vine af høj kvalitet. "Frankens unge vinmagere” De unge vinmagere (ønologer) er en gruppe af ambitiøse unge vinproducenter, som ser på vinproduktion og miljø med nye øjne. For de flestes vedkommende overtager de familiens vingård. Nogle har dannet en forening ETHOS, hvor de sammen har lavet et manifest hvor de hylder bæredygtighed. De vil arbejde ud fra bestemte retningslinjer, hvor de blandt andet vil udvikle og fremme de bæredygtige principper indenfor vinproduktion, bevare resurser, fremme CO2 neutralitet og biodiversiteten. Og ikke mindst vil de bevare og forbedre vinens kvalitet. "Bæredygtighed" er defineret som harmoni mellem økologi, økonomi, arbejdsmiljøet og sociale spørgsmål, men lige så vigtigt er bæredygtighed i forhold til familien, fritiden og vinkulturen. Gruppen støttes af den frankiske vinavlerforening og deres idéer kan komme til at ændre den traditionelle måde tænke vindyrkning på. |
Vinfruens Vinkælder på Eggertsvej 23 har åbent efter aftale: Ring/SMS 4260 5700.
Alle bestillinger uanset størrelse leveres gratis i Svendborg by, Rantzausminde, Tåsinge og Thurø.
Vinfruen
V/Anette Jensen
Eggertsvej 23
5700 Svendborg
Cvr-nr. 36351454
Bank 5479-2104072
Kontakt:
Telefon 4260 5700
Mail post@vinfruen.dk
© Vinfruen